Urmăresc zilnic flightradar24

Cred ca este una dintre cele mai accesate site-uri din aceasta perioada. Eu urmaresc acest site sa vad ce avioane mai zboara prin Romania, Ucraina, Rusia… si tari care sunt afectate de ceea ce se intampla in Ucraina. Ce este flightradar24? Este un radar unde vezi in timp real ce avioane zboara in toata lumea, adica vezi in timp real unde se afla, ce tip de avion este si care este ruta lui, dar si alte informatii specifice.

In ultimile zile, spatiul aerian din Ucraina a fost pur si simplu liber, fara avioane. Sunt anumite avioane care nu pot sa fie urmarite folosind astfel de instrumente online. Din cate stiu, avioanele din Rusia nu puteau sa fie urmarite pentru ca sunt avioane militare, nu civile. Dar si asa, este un lucru ciudat sa nu vezi avioane care nu zboara intr-o tara. Toata Europa a fost aglomerata, iar spatiul aerian din Ucraina a fost liber.

Mai exista ceva asemanator si pentru barci, acolo e ceva mai complicat. Am incercat sa gasesc cateva informatii si nu reuseam, multe barci au fost private si nu puteam sa gasesc informatii despre ele. Au fost nave care transportau pacura, daca nu ma insel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.