Ungaria își cam bate joc de rezidenti…

Am citit de curând o știre în care spune că: Ungaria a vaccinat mai mult de jumătate din populație și acum urmează vaccinarea cetățenilor străini rezidenți. Foarte bine ceea ce au făcut, au ajuns la un număr destul de mare și, vom vedea în curând multe restricții eliminate din partea ungurilor. Dar nu pot să trec cu vederea această știre în care, Ungaria, își vaccinează prima dată cetățenii unguri și pe urmă restul.

Restul însemnând acele persoane rezidente în Ungaria. Dacă ești român și lucrezi perfect legal acolo, ai familie, rezident fiscal, nu ai dreptul la vaccin, nu acum. E cam același lucru pe care îl face America în astfel de situații. Își cumpără primii vaccinuri și pe urmă, restul țărilor, nu prea mai au șansa să-și cumpere o cantitate mare, sau chiar dacă au, sunt puși pe o listă de așteptare imensă. Dar ungurii o fac așa, mai pe față. Nu ești ungur? Nu primești vaccin! Nu îți convine situația? Mergi înapoi în țara ta, îți faci acolo vaccinul și pe urmă te întorci la noi, în Ungaria, să plătești taxele, impozitele și ce mai trebuie.

Așa ar trebui să facem și noi, românii, cu voi ungurii. Mergeți voi în țara voastră, unde vă este rădăcină, vă faceți acolo vaccin și bine înțeles, vă întoarceți aici, la familia voastră, la locul de muncă și plătiți toate taxele către stat. Așa ne respectăm reciproc. Data viitoare când merg în Ungaria mă voi asigură că îmi voi face o asigurare de călătorie, nu vreau să risc să ajung pe la un spital și să fiu ultimul pe listă, că vai Doamne, sunt străin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.