Unele magazine online isi merita falimentul

Anul trecut mi-am propus sa fac o mica renovare la o casa veche. Am facut un plan si l-am pus in aplicare. Nu a fost foarte mult de munca, dar m-am extins foarte mult din cauza unor persoane care au fost foarte ocupate si aveam nevoie de ele (instalator, electrician, o comanda personalizata pentru mobilier). Dupa toata experienta asta cu renovatul casei pot sa trag o concluzie legata de magazinele online. De ce vreau sa trag aceasta concluzie doar pentru magazinele online?

Am avut foarte multe comenzi online. Am comandat peste 80% din produse de pe internet. Bugetul a fost unul bine calculat si nu am vrut sa depasesc foarte mult. La final, am reusit sa ma incadrez fara sa depasesc.

De ce spun ca multe magazine isi merita falimentul? Foarte simplu. Am avut foarte multe produse de cumparat. Am cautat produsele dorite si pe urma am facut comparatie cu alte magazine, sa gasesc cel mai bun pret pentru produsele respective. Unele magazine pur si simplu aveau preturi duble fata de alte magazine. Va dau si un exemplu, un intrerupator cu touch pe care am platit 65 de lei de la un anumit magazin, in schimb, la alte magazine preturile au fost urmatoareale: 89, 114 si 139.

Am mai gasit preturi foarte diferite la produse sanitare, parchet, vopsea, decoratiuni si multe alte lucruri. Nu inteleg cum un magazin aproape dubleaza pretul unui produs disponibil la alt magazin. Inteleg ca, unele magazine au preturi mai bune pentru ca, sunt importatori directi sau cumpara cantitati foarte mari si pot sa ofere un pret mai bun, dar nu este normal si nici sanatos pentru un magazin, o afacere, sa dubleze pretul unui produs. Astfel de magazine isi merita falimentul pentru simplu fapt a preturilor nesimtite. Daca tu, ca afacere online, nu iti permiti sa oferi un produs la un pret corect atunci nu ai ce cauta.

Poate intr-un magazin fizic este alta treaba, dar in online avem atat de multe optiuni incat oamenii cu siguranta vor evita magazinele unde vor avea preturi foarte mari. Avem unelte pe care le folosim sa verificam preturile. Deci, de ce sa vinzi scump cand alte magazine vand ieftin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.