Ucraina

Nu am cuvinte sa descriu sentimentul pe care il simt in acest moment legat de situatia din Ucraina. Este de inteles ce vrea sa faca Rusia si cum, noi, cei din Europa nu putem sa facem nimic. Un atac din partea noastra ar incepe un adevarat razboi mondial, unde vor fi implicate majoritatea tarilor. Iar noi, Romania, suntem intr-o pozitie nu prea favorabila noua, ca cetateni a Romaniei.

In aceste zile foarte multi cetateni a Ucraniei incearca sa fuga cat mai departe din tara lor, multi au ajuns la noi, iar multi vor incerca sa ajunga cat mai repede in urmatoarele zile pe teritoriu romanesc. Imi place foarte mult implicarea romanilor, ajutorul pe care il ofera. Doar in orasul in care locuiesc, Sighetu Marmatiei, oamenii si-au unit puterile si au inceput campanii de ajutor. Au fost si inca sunt ajutati foarte multi oameni. Acte, cazare, mancare, tot ce este necesar este oferit acestor oameni, vecini noua. Pana la urma, nu este vina lor pentru ceea ce se intampla, iar presedintele si cei din guvern sunt niste exemple de oameni care isi iubesc tara si nu o parasesc in momente foarte grave, cu siguranta o sa moara, dar ii vom avea in istorie, ca cei care au luptat pentru tara si vor fi luati exemple de multe alte tari. Si este doar inceputul.

In aceste momente suntem martori la ceea ce o sa numim peste cateva zeci de ani istorie. Se va discuta despre acest atac multi ani. Cu cat acesti oameni, politicieni ai Ucrainei nu lasa garda, cu atat o sa moara si o sa fie atacuri multiple. Exact acesta este planul lui Putin, sa incerce prin atacuri sa distruga tara pana in momentul in care presedintele cedeaza si este schimbat cu un presedinte pro-rus, ales de Putin. Daca acest lucru se va intampla, Ucraina devine teritoriul Rusiei, fara ca cineva sa ii poata opri.

Cu siguranta ne afecteaza si pe noi, cei care nu suntem implicati in acest razboi a Rusiei cu Ucraina. O sa avem probleme foarte mari cu alimentarea gazului, electricitatea si chiar preturile alimentelor o sa urce mai sus. Nu a fost suficienta o pandemie, acum urmeaza un razboi prostesc inceput de niste cretini care nu au ce sa faca mai bun, in momente frumoase de pace. Este dureros, pentru mine, ca roman, sa vad familii fara tati. Acestia au ramas in Ucraina sa lupte pentru tara lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.