Protectia la locul de munca este importanta

Am lucrat foarte multi ani intr-o tara in care protectia la locul de munca era ceva normal. Nu exista moment in care sa nu porti casca, manusi, vesta, incaltaminte adecvata sau alte produse in functie de activitatea zilnica. In Romania acest lucru este cam inexistent, adica protectia la locul de munca. Da, stiu ca exista legi si trebuie sa oferi angajatilor protectia optima pentru activitatea desfasurata, dar multe companii refuza sa ofere sau sa ceara angajatilor sa respecte cateva norme de protectie.

As vrea sa vad mai multe santiere care sa respecte legea, as vrea sa vad fabrici de productie unde angajatii sa fie informati despre protectia si siguranta la locul de munca, as vrea sa nu mai vad oameni care mor din cauza unor imbecili. Iar solutii exista si sunt ieftine. Pe site-ul ronsalprotect.ro gasim tot ceea ce tine de protectia la locul de munca, iar preturile sunt foarte bune, pentru toate bugetele posibile.

Multe accidente mortale din Romania sunt din cauze prostesti, aceste accidente se puteau evita daca persoanele respective foloseau echipamentul adecvat de protectie. Socrul meu a cazut de doua ori de pe acoperis, el avand o mica firma de constructii. Nici acum nu are un echipament de protectie. Iar un echipament de protectie pentru lucrul la inaltime nu este costisitor. Cu 1500 de lei ai un echipament complet pentru a putea lucra la inaltime fara probleme. Acesta este costul pentru cele mai scumpe optiuni, dar sunt optiuni ieftine care costa sub 500 de lei. Deci, atat costa viata unui om? Cateva sute de lei? Trebuie sa fim constienti de riscuri, indiferent de activitatea pe care o desfasuram si sa folosim echipamentul potrivit.

Socrul meu refuza orice fel de echipament de protectie. Stie el ce sa faca si refuza orice ajutor. Am decis intr-o sa ii cumpar centura din imagine, pe langa centura am cumparat si o frangie. A fost foarte bucuros cand a primit centura si a zis ca o va folosi. Niciodata nu a folosit centura si este intacta in cutie, sta neatinsa. Iar centura asta despre care zic este una dintre cele mai folosite centuri, cel mai bun pret posibil si calitatea certificata. Asta inseamna inconstienta, lipsa unei educatii despre siguranta la locul de munca.

Astept momentul in care legea sa fie lege, iar cineva sa verifice orice muncitor. Sunt solutii eficiente in acest domeniu si nu sunt folosite. Asta cel putin in Romania, aici cunosc situatia si ma pot pronunta suficient de mult. O singura vizita intr-un oras mare este suficient sa iti dai seama cat de putina siguranta la locul munca exista. Chiar recent am fost in Cluj si am vizitat cateva santiere mari, de la companii importante pe plan local, siguranta la locul de munca a fost cam inexistenta si asta se traduce cu foarte multe accidente, minore, majore sau chiar mortale.

Ronsalprotect.ro ofera exact ceea ce o companie are nevoie pentru a oferi o protectie adecvata personalului. Echipamentul de protectie este diferit de la o activitate la alta, iar cei de la Ronsal ofera cam tot ceea ce tine de protectie incepand de la ochelari de protectie, protectie respiratorie, casti si viziere de protectie, incaltaminte, protectie auditiva, protectie pentru lucrul la inaltime, curatenie, imbracaminte si manusi. Toate categoriile de produse pentru orice activitate la locul de munca.

Gama lor de produse R8ED, VISION si 4TECH au primit o certificare foarte importanta pentru produsele de textile fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru sanatatea umana, aceasta certificare se numeste Oeko-Tex® Standard 100 si este o certificare efectuata de mai multe institutii de testare, iar impreuna formeaza Oeko-Tek, cele mai inalte standarde pentru produsele din gama respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.