Preturile la imobiliare in Romania

Share

Nu inteleg piata din Romania si cum anumite zone sunt scumpe, altele foarte scumpe si alte zone ieftine. Aici nu ma refer la orase foarte mari unde sunt multe posibilitati, aici ma refer strict la comune si sate mici, unde nu prea exista treburi de facut. Sunt membru in cateva grupuri de imobiliare pe facebook si ma minunez cateodata cand cineva pune o cocioaba de vanzare la peste o suta de mii de euro intr-un oras slabut, nu prea aproape de un oras mare, undeva la iesirea din oras defapt.

Un prieten si-a cumparat o casa intr-un oras decent, a platit acum trei ani de zile undeva la 94 de mii de euro, acum cateva luni a decis sa-si vanda casa. Am ramas uimit cand am vazut pretul. 196.000 de euro pentru o casa cumparata cu trei ani in urma cu 94 de mii de euro. A spus ca nu se simte bine in casa respectiva si parca ar vrea sa mearga in Germania. Il intreb de ce nu se simte bine si intr-un final aflu ca nu ii place cum arata casa, nu ii emana acel sentiment de acasa. Iar eu frumos, ii spun omului ca nu a facut nimic de cand are casa, pana la urma daca vrei sa te simti bine trebuie sa pui mana la lucru. O mana de vospea, o mobila noua, un covor nou, ceva, sa te simti bine acolo. El nu a facut nimic, dar absolut nimic in legatura cu asta. In ultimile zile a cam scazut pretul, acum este 175 de mii de euro.

Si asa si cu anunturile de vanzare de pe internet. Fiecare cere cat doreste, dar problema este ca multi cred ca pretul este corect pentru o proprietate. Nu te poti apropia de un teren fara cel putin 20.000 de euro in zona mea, in conditiile in care un teren acum cativa ani se vindea cu 7-14 mii de euro, unul decent. Acum, fiecare vinde la preturi exorbitante.

Inteleg ca imobiliarea sunt numai bune in perioada asta, dar aceasta crestere nu are o baza reala. In orasul meu nu misca nimic de cativa ani, totul este sumbru, dar preturile cresc in prostie. Intelegeam daca preturile ar fi crescut in urma unei modernizari, investitii, fabrici noi, ceva, dar asa nu inteleg. Eu astept frumos si imi pastrez banii pentru urmatoarele luni, cu siguranta prin Decembrie, Ianuarie… o sa prind ceva frumos la un pret foarte bun. Pana atunci, nu are rost sa cumperi ceva de pe piata, preturile sunt mari si nu prea ai ce sa negociezi cu vanzatorii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *