Nu mai consumăm produse lactate

Pentru anul 2022 mi-am propus foarte multe lucruri pe care vreau sa le fac si unele pe care vreau sa le schimb. Unul dintre cele mai mari obiective a fost sa elimin diferite produse din regimul alimentar, sa incerc sa mananc mai sanatos, sustenabil si ieftin, dar tot odata sa mananc produse de calitate. Asa am eliminat produsele lactate.

Nu mai consumam produse lactate. Lapte, branza, iaurturi si restul produselor care contin lapte sunt eliminate din alimentatia noastra. Iar acum o sa va intrebati ce consumam in schimbul laptelui, ca nu este posibil sa nu consumi lapte la cate produse sunt pe piata asta care contin lapte. Suntem atenti sa nu mai cumparam produse care contin lapte, gasim alternative la orice, dar este putin greu cu gusturile noi.

Mi-a fost foarte greu cu ciocolata. Toata lumea stie ca mie imi place ciocolata cu lapte. A fost destul de greu sa consum altfel de ciocolata, fara lapte. Dar papilele mele gustative au acceptat asta si mi-au oferit acordul sa continui acest lucru.

Am gasit alternative pentru branza, pentru iaurturi si chiar lapte din diferite plante. In imaginea de prezentare sunt trei sticle cu lapte de soya, migdale, cocos si orez. Ma bucur ca exista alternative foarte diversificate si la preturi foarte bune, pe langa asta consumam produse care ne ofera mult mai multi nutrienti decat laptele si produsele din lapte. Acum urmeaza sa eliminam produsele din porc si vita.

Piata de produse pentru vegani se mareste foarte repede. Sunt foarte multe alternative la toate magazinele, iar la Lidl gasim majoritatea produselor de care avem nevoie. Nu prea gasim iaurturi, dar le comandam de pe internet. La Lidl gasesc doar un fel de iaurturi din soia, as vrea sa existe si iaurturi din cosos, migdale si multe altele. Sunt posibilitati, dar nu sunt suficienti vegani sa le cumpere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.