Nu ai certificat SSL activ? Nu ai ce căuta pe Google

Lucrez de câteva luni la un nou site și am descoperit recent că nu este indexat în Google. Este vorba de un site nou, conținut de calitate, bine făcut, temă premium, nimic greșit la site. Am căutat să văd care este problema. Am trimis site-ul spre indexare și nimic, site-ul tot nu apare în căutările de pe Google.

Cum nu prea sunt prieten bun cu promovarea seo și astfel de lucruri, am început să caut o soluție, defapt, problema. După multe știri și informații citite, am ajuns la concluzia că, Google nu mai îți indexează site-uri dacă nu ai un certificat de siguranță SSL activ. Da! Google nu îți mai indexează site-ul dacă acesta nu are acel certificat, care poate să coste câteva sute de euro, dar există și o variantă gratuită.

Acest certificat a apărut de mulți ani, dar abia de câțiva ani motoarele de căutare și browserele de internet au luat în serios certificatele SSL. Înainte, adică acum vreo 3 ani, ai putut să intri pe un site fără certificat fără probleme. Însă, acum dacă vrei să intri pe un site care nu are certificat valid, îți va apărea o eroare și bine înțeles, îți va recomanda să părăsești site-ul.

Să spunem că avem un magazin online și nu avem un certificat valid sau avem o eroare cu certificatul existent. Un client care va dori să comande ceva, intră pe site și va vedea o eroare și browser-ul îi recomandă să părăsească site-ul. Un client pierdut, asta înseamnă. Poate să fie unul, zece, o sută sau câteva mii de clienți pierduți. Indiferent de site, indiferent că vinzi sau nu, ai nevoie de acel certificat SSL. Ai un blog? Perfect! Ai nevoie de un certificat. Chiar dacă certificatele au fost create pentru magazine online.

Dacă ai aceeași problemă îți recomand să comanzi un certificat gratuit. Majoritatea firmelor de găzduire oferă o astfel de soluția, iar dacă nu, găsești certificate cu până în 15 euro pe an. Este un preț bun. După ce ai certificatul trebuie să completezi cererea de indexare pentru motoarele de căutare dorite. Poate ești pe google dar nu ești pe bing, doar un exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.