Izolatie pentru casa

Sunt nascut si crescut in Maramures. In aceasta parte din Romania, iarna nu este asa de blanda, in multi ani gradele merg destul de mult in jos, iar de cele mai multe ori, lemnele sunt o problema pentru oameni. Mai ales acum, in aceste zile, cand un metru cub de lemn costa cateva sute de lei bune. Iar eu, in Maramures cand merg, stau in casa parinteasca, iar casa nu este izolata deloc. Avem centrala, avem calorifere si caldura, dar se simte ca nu este izolata si se pierde caldura.

Anul acesta temperaturile au scazut foarte mult. Intr-un moment au fost chiar si -28 de grade. Centrala a bubuit la cat de multe lemne a ars. Asa ca, dupa ce am vazut cu ochii mei ceea ce inseamna lipsa izolarii casei, mi-am propus sa fac ceva si deja am inceput. Am inceput sa ma documentez despre cele mai bune solutii de izolare la preturi bune, dupa doar cateva ore mi-am dat seama pe unde se duce caldura si ce am de facut pentru a stoca cat mai multa caldura.

Casa despre care discut este cu etaj. Caldura se duce in sus, iar podul nu este izolat absolut deloc. Ce am facut pentru asta? Pai, simplu. Am cumparat cateva role de izolatie, mai exact, vata minerala de sticla. Am gasit o izolatie la un pret de 5 lei mp cu o conductivitate termica de 0.04. Pe langa asta am folosit si o folie de aluminiu.

Cred ca am stat cel mult 6 ore sa termin de izolat podul. Mi-a luat foarte mult pana am facut curat si am scos scandurile pentru a face loc izolatiei, in schimb, totul a mers rapid. Am folosit si echipament de protectie. Haine de casa, manusi, ochelari, masca si o caciula. In schimb, totul a mers rapid si fara probleme. Acum ma gandesc sa izolez in exterior, dar acolo este de munca, pentru ca trebuie sa lipesc izolatia de perete, iar acum, pe vremea asta minunata nu se poate face nimic.

Astept primavara sa continui treaba. Pana atunci, centrala o sa fie folosita la maxim. Sper sa nu mai avem astfel de temperaturi foarte scazute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.