Îmi este gata până mâine site-ul?

Nu prea vreau sa discut despre clientii pe care ii am, dar cateodata imi vine sa merg de la birou direct acasa si sa fac un dus rece sa-mi revin la realitate. Inainte de a incepe subiectul acesta vreau sa spun ca lucrez intr-un mic birou unde ma ocup de marketing in mare parte, dar mai am si tangente cu crearea de site-uri si alte servicii.

Avem o oferta faina prin care oferim site-uri complete cu alte servicii aditionale, pachetele sunt standard si includ atat inregistrarea domeniului web, serviciul de gazduire web, site-ul inititial si setarile corecte, atat pentru buna functionare cat si pentru motoarele de cautare. Pretul este fix pentru fiecare pachet si timpul de realizare a unui site este cuprins intre 7 si 21 de zile dupa ce toate detaliile sunt oferite de client si bine inteles, dupa ce plata este facuta in contul firmei.

Noi avem contracte foarte bine facute unde am detaliat toate procesele de creare si perioada in care un site este realizat, in plus, in pagina de prezentare a acestei oferte avem mentionat timpul de realizare. Nu stiu daca cineva citeste contractele sau nu, dar mereu apar intrebari precum: „Imi este gata site-ul pana maine?”, ” Cate zile trebuie sa astept pentru site?”, „Pe luni-marti credeti ca este gata site-ul?” si foarte multe intrebari care isi gasesc raspunsul doar citind acel contract unde este clar mentionat timpul de livrare a serviciului comandat.

Sunt clienti care se plang de timpul mare de livrare a unui site. Cum adica sa astept 21 de zile pentru un site care se poate realiza in doar cateva minute. De obicei refuzam astfel de clienti pentru simplul fapt ca ne vor face probleme si mereu o sa ne deranjeze legat de livrarea site-ului. Avem acest timp de livrare cuprins intre 7 si 21 de zile pentru a avea suficient timp pentru fiecare comanda. Site-ul se realizeaza in cateva ore sau zile, in functie de necesitati si daca exista alte servicii aditionale. Dupa ce site-ul este realizat efectuam cateva teste de viteza, optimizarea lui si alte lucruri prin care il facem mai rapid si usor de utilizat atat pentru cel care comanda site-ul cat si pentru vizitatori.

Acum ma gandesc ca pot sa adaug orice in acel contract pentru ca nimeni nu il citeste. O sa adaug o taxa ascunsa prin care voi taxa fiecare client cu 500 de lei pe luna, in cazul de neplata voi actiona in instanta si voi castiga, pentru ca exista contract semnat de ambele parti si pot face orice. Nu inteleg de ce nu se citeste contractele, de ce? Nu inteleg. Acolo se pot ascunde niste lucruri nu prea bune si clientul sa piarda foarte multi bani, pentru simplu fapt ca nu poate sa citeasca un contract de doua-trei pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.