Idee de afacere: automate vending

Citesc foarte multe bloguri si site-uri despre afaceri si bine inteles, ce afaceri poti sa iti faci daca esti la inceput de drum. In tara in care locuiesc sunt foarte multe automate vending, adica acele aparate stradale sau din diferite spatii publice unde poti cumpara diferite chestii, de exemplu bauturi, snacks-uri, ceai, cafea si asa mai departe. Domeniul este foarte dezvoltat prin afara, iar in Romania acum apar astfel de aparate. Aici este o oportunitate foarte mare de profit si sper eu, cineva cu multi bani sa investeasca si cu siguranta o sa faca foarte multi bani de pe urma lor.

Prima data cand iti faci o astfel de afacere trebuie sa iti faci un plan cu toate detaliile afacerii. De exemplu eu ma gandeam pentru orasul unde m-am nascut, un oras important din Romania cu o populatie in crestere. In gara CFR trebuie sa existe un astfel de aparat, in centrul orasului la fel, mai avem si o zona industriala unde astfel de aparate sunt mai mult decat bine venite. Exista in zona industriala doar doua aparate de cafea, mereu este coada acolo si trebuie facut ceva, trebuie sa vina cineva cu o investitie sa ofere mai multe aparate. Dar cine? Cine vrea sa investeasca intr-o afacere simpla si profitabila? Toata lumea vrea sa investeasca in afaceri complicate.

Am intrat de curiozitate pe site-ul webcoffee.ro unde am gasit foarte multe astfel de aparate vending si tot ceea ce tine de ele, adica cafea, produse pentru vending, consumabile si alte produse pentru horeca. Preturile produselor nu sunt afisate, dar este usor sa primesti o informatie despre preturile aparatelor. Din ce calcule am facut pot cumpara aparatul din poza si imi recuperez investitia in doar cativa ani, iar pe urma voi plati doar pentru mentenanta si produsele necesare functionarii.

In functie de zona din Romania se pot instala diferite astfel de automate. De exemplu, in Constanta se potriveste aparatele de stors portocale. Am vazut cateva astfel de aparate dar au fost amplasate nu tocmai bine, iar asta inseamna pierdere si clientul nu poate sa gaseasca aparatul usor. In plus, aceste aparate permit plata cu cardul, o simpla atingere si ai platit. Am vazut astfel de aparate de la Zumex prin marile lanturi de magazine din UK si Irlanda (Tesco, Lidl…). Pe scurt, aceste automate se pot amplasa cam oriunde unde exista oameni multi, in special centrele comerciale, in institutii publice sau la diferite evenimente, targuri sau chiar parcuri.

Am discutat cu un prieten aceasta idee si mi-a spus ca este o idee mai mult decat buna. Este de munca, adica ai nevoie sa gasesti un spatiu bun si sa nu platesti foarte mult. De exemplu, poti amplasa automate cu diferite snacks-uri si bauturi in diferite scoli. Cu siguranta preturile pentru inchirierea spatiului este foarte bun, acum depinde de scoala si cine este director acolo. Solutii sunt, dar implica munca. Acum, fiecare afacere are un nivel scazut sau ridicat de efort, nu ai cum sa faci bani fara implicare.

Am urmarit un vlog realizat de un american si a dovedit ca face o gramada de bani cu astfel de aparate. Cu un singur aparat a facut profit de vreo 135 de dolari in doar o zi, iar aparatul a fost aplasat in centrul orasului, langa o banca si inca o institutie publica. Este o suma enorm de mare, dar nu este mereu asa, cateodata sunt vanzari mai slabe, iar cateodata nu mai ai stoc disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.