Exista tratament pentru depresie?

Fiecare om are la un moment dat depresie, fara sa ne dam seama, avem depresie. Iar depresia se manifesta in foarte multe moduri. Cateodata nici nu stim ce inseamna depresia si noi sa avem starea respectiva, sa nu intelegem ce se intampla cu noi, cu starea noastra de spirit, corpul nostru este total diferit si multe alte probleme pe care le intampinam atunci cand avem depresie. Care sunt simptomele?

In general sunt doar cateva simptome, dar anumite persoane pot manifesta mai multe simptome in acelasi timp. Acestea sunt: starea de spirit proasta; fara sperante pentru viitor; stima de sine scazuta; o senzatie de singuratate; lipsa interesului la locul de munca; absenta bucuriei; ganduri suicidate sau chiar vatamare corporala; dureri de cap; ameteli; lipsa energiei; scadare in greutate sau luare in greutate… si foarte multe alte simptome care le credem banale, dar acestea sunt un semn clar al depresiei.

Am trait momentul in care am cerut ajutorul unui psiholog pentru a putea intelege cum pot scapa de depresie si cum pot sa o evit pe viitor. Depresia nu este o boala, o raceala pe care o poti vindeca cu un paracetamol sau cu cateva zile de concediu, este un lucru in interiorul tau ce nu poate sa fie vindecat usor, doar prin multa munca si dedicare, iar un psiholog te ajuta sa intelegi ce se intampla cu tine, de ce ai simptomele si cum poti sa treci peste. Am sa va spun si eu problema mea si de ce am apelat la un psiholog.

Aveam 24 de ani cand mi-am dat seama ca sufar de depresie. Nu aveam chef de munca, ma distantam de oameni, nu am vrut sa merg in vacante, nu mai aveam stima de sine si mereu ma comparam cu cei care aveau mai mult decat mine. Mi-au trecut prin cap ganduri sinucigase, iar atunci mi-am dat seama ca am nevoie de un psiholog sa inteleg ce se intampla cu mine, pentru ca nu era normal pentru un tanar sa se gandeasca asa de departe, la lucruri din ce in ce mai intunecate. Nu stiam cum sa gasesc un psiholog, ma simteam ca un nebun daca apelam la astfel de oameni. Dar intr-o zi am facut acest pas si am sunat un psiholog si am discutat problema mea. Am avut emotii sa ii spun omului respectiv problemele mele.

Dupa ce am avut discuta telefonica am facut o programare la cabinet si de acolo a inceput tratamentul meu pentru a scapa de depresie. A fost un tratament care a dat roade, mi-a oferit libertatea, am inteles lucrurile importante si cele neimportante, iar acum ma bucur de fiecare clipa. Nu va ganditi ca este un tratament clasic, gen mergi acolo si iti spui problemele si iti ofera cateva tablete si te trimite acasa. Este un tratament personalizat, discutii, jocuri, ganduri scrise si multe alte lucruri, o terapie ca sa fiu mai exact. O terapie necesara omului, cu sau fara depresie.

Anual mor foarte multi oameni din cauza depresiei. Am cautat pe google sa vad cu aproximatie cati oameni mor din cauza depresiei anual si am ramas socat, peste 850.000 de oameni mor din aceasta cauza, iar depresia afecteaza peste 121 de milioane de oameni la nivel global. O problema reala, care exista, iar tratamentul este disponibil la indemana oricui, dar nu este cunoscut si asta distruge vieti.

Daca aveti nevoie de un psiholog pentru a va ajuta sa intelegeti momentele prin care treceti, pentru un tratament personalizati, apelati cu incredere la Doctor-PSI.ro o echipa de specialisti in frunte cu doamna Dr. Laura Catana, cu siguranta o sa gasiti solutia problemelor prin care treceti.

Date de contact: Str. Horea, Nr. 148A, Pianu de Jos

Telefon: Programări internari 08-16 0746-287-101 Programări consulțatii 08-16 0746-287-104 Informații pacienți 08-16 0746-287-107 Asistenti 0757-240-917

E-mail: laura.catana@doctor-psi.ro sau Facebook/Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.