Curăță rahatul caineului de pe stradă

Acum câteva ore am stat în fața geamului și am admirat un cățel care își făcea frumos nevoile lângă un tomberon aflat pe stradă. Am admirat atent ce face posesoarea câinelui. L-a tras repede să plece. Dar eu, om educat și cu cei șapte ani, am bătut frumos în geam să văd ce va face. A dat să plece și am mai bătut odată în geam, mai tare. A venit înapoi și a scos un șervețel din buzunar și a curățat rahatul de pe stradă.

De obicei, când mergi să-ți plimbi câinele pe stradă ai și o pungulită cu tine, să îi pui rahatul. Dar de această dată, femeia care-și plimba câinele avea doar un șervețel și atât.

Dacă nu observam ce se întâmplă, cu siguranță nu curată deloc. Era plecată și rahatul era acolo, așteptând să vină cineva să calce pe el și să înjure de toți sfinții. Sunt foarte mulți care fac acest lucru. Își cumpără câine și trebuie scos la plimbare, dar e a dracu de greu să cureți după el. Zici că e vina lui că se cacă pe stradă, nu a ta, că ai vrut câine la oraș. La sat e altă treabă, îți lași câinele în curte și își face de cap acolo, la oraș e altă treabă.

Pe străzile din oraș avem foarte multe semne pe coșurile de gunoi și câteva tăblițe legat de rahatul de câine. Chiar se dă și amenzi pentru acest lucru. Nu îți cureți rahatul și te prinde cineva? 500 de lei amendă. Și chiar se dau amenzi pentru asta. Se face frumos poză și nu ai ce să comentezi, mai nou, există și camere de filmat în zone în care rahatul de câine era ceva normal, acum cu camerele de filmare au dispărut acele persoane care plecau și nu curățau rahatul de pe stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.