Cat de greu este sa incepi o afacere?

Am cateva idei de afaceri de cativa ani, dar sunt doar idei. Nu am curajul sa incep efectiv o afacere, sa pun in aplicare o idee si sa o duc la final. Iar timpul trece, ideea ramane. Nu am nimic de castigat din asta, sunt prea lenes sa fac ceva. Iar rutina zilnica distruge orice incercare. Este o batalie constanta intre a face si a ramane la ceea ce fac zilnic, rutina zilnica. Cateodata te gandesti daca o idee de afacere este gresita si mereu schimbi ideea, dar nu asta este problema. Problema esti chiar tu, cel care face sa dispara o idee pentru simplul fapt ca nu vrei sa incerci. Este una dintre cele mai intalnite greseli atunci cand vrei sa ajungi anteprenor.

M-am gandit foarte bine la ceea ce vreau sa fac si mi-am propus sa incerc fiecare idee in parte. Am cateva idei si voi incerca sa vad daca merg sau nu, pana la urma nu prea am multe de pierdut, in schimb, daca voi reusi sa aduc la supratata produsul ideii mele, voi avea doar de castigat.

Ce mi-am propus sa fac? Am facut lista cu cele cateva idei si am luat random o idee. Am pus pe hartie in acest moment ce am nevoie pentru a putea incepe si in fiecare zi mi-am propus sa lucrez minim doua ore pentru ideea respectiva. Pana acum, la o idee, am lucrat mai mult de sapte ore, in doar doua zile. Sunt asa de bucuros incat abia astept sa apara produsul pe piata. Nu este un produs minune, este ceva ce exista deja pe piata, dar al meu are ceva diferit. Inca nu este gata, asa cum am spus, lucrez in fiecare la el, cel putin doua ore pe zi.

Mai aveam tentative de afaceri care mureau din primele zile. Am zis ca trebuie sa monetizez orice afacere in primul moment. Imi aduc aminte ca, acum cativa ani am avut cateva bloguri si le-am distrus cu prea multe reclame si intr-un final am ajuns sa renunt la acele bloguri. A fost pentru mine o bucurie pentru ca puteam sa fac bani multi intr-un timp scurt, dar nu m-am gandit pe termen lung, sa fac ceva sa produc constant. Mai putin, dar pe termen lung. Mi-am invatat lectia si o evit de fiecare data cand planific ceva.

Si revenind la intrebarea din titlu. Este enorm de greu sa pornesti o afacere. In grupul meu de prieteni si familie, nu are nimeni o afacerei, nu prea stiu multe lucruri si nu am asistat la lansarea unei afaceri. Deci, pentru mine, ca incepator, este greu. Dar mi-am facut curajul si am pornit la drum, cu pasi foarte mici, dar am pornit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.