Când uit să șterg temele instalate

Am intrat sa scriu un nou articol pe blog si imi apare in panou de comanda informatia ca trebuie sa fac update la noua versiune la numai putin de 8 interfete pentru blog. Nu stiam de ce am acest numar mare de interfete pentru ca, acum cateva saptamani am curatat tot ceea ce nu aveam nevoie.

Dar mi-am adus aminte un lucru. Am schimbat tema si in urma schimbarii, am avut de ales o tema din peste zece teme instalate. Am ales tema pe care o folosesc acum, dar restul de teme au ramas instalate, iar eu am uitat acest lucru. Mi-a trecut prin cap doar cand am vazut notificarea de update pentru teme. Nu este rau sa ai multe teme instalate, chiar din contra, trebuie sa ai minim doua. Dar nici prea multe, mai ales daca nu le folosesti.

Ideea este urmatoarea. Multe dintre teme pot sa fie infectate sau apar diferite vulnerabilitati, iar daca ai instalate foarte multe teme, ai foarte mari sanse ca site-ul/blogul tau sa fie afectat la un moment dat. Tocmai de asta, cei de la WordPress cat si alte platforme recomanda sa folosesti doar ceea ce ai nevoie. Nu e vorba de spatiul ocupat, pana la urma o tema are doar cativa megabiti, deci nu este ceva mare, care sa ocupe spatiul de stocare degeaba. Este vorba doar despre securitatea site-ului, atat.

Am sters tot, am lasat doua teme. Prima este cea pe care o folosesc acum, iar a doua tema este una de rezerva, daca apare ceva probleme la tema principala, atunci se va schimba automat si nu voi avea probleme. Fac update de fiecare data cand primesc notificare, pentru un plus de protectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.