BlueAir nu vrea sa returneze banii inapoi

In data de 09 septembrie 2019 cumpar doua bilete si return intr-o destinatie operata de BlueAir. Trebuia sa plec in 2020 la sfarsitul lunii aprilie. Dar zborurile au fost anulate si am primit propunerea sa-mi ofere un cupon pentru al putea folosi la alte zboruri viitoare. Am renuntat la aceasta oferta si am cerut sa primesc banii inapoi. Pana la urma, sa returnezi banii unui client nu este greu, apesi pe cateva butoane si gata, ai returnat banii inapoi. Dar nu este simplu cu BlueAir si astept o decizie din partea ANPC.

Ideea este ca, i-am contactat pe oriunde am putut, am trimis mesaje pe facebook, instagram, mail si multe apeluri. Nimeni nu stia nimic. Pot sa primesc banii inapoi sau nu. Raspunsul era cam de fiecare data NU STIM sau NU! Dar pot sa primesc un cupon cu suma de bani platita pe biletele respective si sa folosesc cuponul atunci cand doresc alte zboruri. Dar nu, eu vroiam banii inapoi.

Vazand ca nu imi ofera banii inapoi si nimeni nu vrea sa discute, am zis ca, ii reclam la ANPC. Asta am si facut. Am facut frumos o sesizare catre ANPC si acum astept un raspuns in legatura cu aceasta problema. Pana la urma, eu am platit ceva pe care ei nu au putut sa il ofere, deci am tot dreptul sa-mi primesc banii inapoi. In situatii de pandemie precum acesta situatie, tu, ca companie, trebuie sa returnezi banii inapoi daca nu poti sa faci ceea ce un client te-a platit. Adica, sa il duci dintr-un punct A la un punct B. Simplu.

Multi sunt in aceeasi situatie. Au cumparat bilete pentru anumite destinatii si totul a fost anulat, asa ca, compania BlueAir a decis sa le ofere cupoane cu valoarea biletelor pentru zboruri viitoare. Dar daca, compania aceasta intra in faliment, acele cupoane nu mai erau disponibile. De ce refuza sa ofere banii inapoi? Pana la urma, nu este vina noastra ca ei nu au putut sa finalizeze o comanda cap-coada. E vina guvernului? Da, sa zicem. Oricum, astfel de companii vor primi milioane de euro ajutoare de stat.

Asteptam, primim sau nu primim banii inapoi. ANPC sper sa-si faca treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.