AȘA NU! Imobiliare în România…

Esti agent imobiliar si platesti un anunt pe imobiliare, bun. Am inteles ca vrei sa vinzi o casa, un complex, un orice. Dar atunci cand lucrezi in imobiliare ai nevoie de profesionalism, iar ceea ce se vede in aceasta imagine este amatorism. Partener Galaxy Imob, Pruteanu Marian, credeti ca acest anunt este unul serios? Adica, chiar se doreste vanzarea acelui imobil? Are si un pret nu prea mic, 103.900 de euro nu este o suma mica, dar anuntul este unul ieftin, poate si un apartament de 20.000 de euro are o prezentare mai buna ca anuntul acesta, nu? Eu asa cred.

Nu inteleg agentiile imobiliare care incearca sa vanda imobile si nu au o prezenta online decenta. Ce sa zic de prezenta, macar un aparat foto si o idee cum se fotografiaza imobilele. Nu ai nevoie de curs, nu ai nevoie sa platesti mii de euro pentru tutoriale sau mai stiu eu ce, ai nevoie doar de documentare, sa vezi ce face alte agentii din afara si sa copiezi. Nu este greu. Dar asta implica munca, iar agentii imobiliari din Romania nu prea vor sa munceasca, asteapta sa vanda ca prin minune cu costuri minime.

Nu am probleme cu aceasta agentie sau ceva, multe agentii fac exact aceeasi treaba. Defapt nu fac nimic, doar isi pierd timpul asteptand sa apara clientul potrivit. O reclama, un text, cateva poze inseamna bani si munca, agentiile incearca sa pastreze cat mai mult pentru ele, fara alte costuri.

Am vazut aceeasi problema si la anunturi scumpe, gen case, apartamente in imobile luxoase, case centrale si cate si mai cate. Pozele lipsesc, informatii esentiale la fel, lipsa. Nu inteleg de ce in Romania nu se pune accent pe acest lucru, pentru ca se poate, dar nu vor nimeni. Agentul imobiliar din Romania are un profil de lenes, altceva nu am ce sa spun, mi-ar fi rusine sa lucrez intr-o agentie imobiliara si sa nu fac nimic serios. Pana la urma, meseria asta este una frumoasa, mereu ai de invatat, mereu apar lucruri noi si mereu trebuie sa lucrezi mai mult pentru a domina piata locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.