Am renuntat sa mai folosesc Amazon

Am folosit amazon pentru o perioada foarte lunga de timp, nu prea am cuvinte prin care sa discriminez platforma si serviciile pe care le ofera. Am renuntat pentru simplul fapt al preturilor tot mai mari a produselor disponibile pe platforma. Nu este o problema pentru cei care au suficienti bani si vor sa comande online fara sa piarda timp cu deplasari la magazine fizice, dar pentru cineva care are timp si nici prea multi bani, acest lucru nu este un lucru tocmai de laudat.

Nu vreau sa dau exemple pentru ca nu am acum. Nu ma gandeam sa scriu un astfel de articol, dar pot sa mentionez un produs pe care il folosesc foarte mult, deci ii cunosc pretul si stiu exact care este low si high in functie de magazine.

Este vorba despre un gel de dus pe care il folosesc de cativa ani. Pretul lui de vanzare pe amazon este de 16 euro, iar in magazinele din oras unde acesta este disponibil pretul este de 11 euro, iar in Romania pretul este de 8 euro. Acum stau si ma intreb de ce ai cumpara acest produs de pe amazon cand in magazine este mai ieftin? Da, este un moment bun sa il cumperi online atunci cand ai reduceri sau tot felul de oferte, dar in acest caz este o pierdere de bani si nimic mai mult. Nu am ajuns in momentul in care sa pot zice ca, timpul meu este valoros si nu pot sa merg 30 de minute pana in oras sa imi cumpar un gel de dus. Aceste 30 de minute nu imi aduc cateva mii de euro in cont. Deci, o plimbare rapida nu strica, dar si o economie.

Daca stau si ma uit la ce produse folosesc si care este costul lor pe amazon vs magazine fizice, ajung la concluzia ca amazon nu este pentru mine si am pierdut suficienti bani din cauza acestui stil de viata pe care il promoveaza toata lumea, comenzile online. O sa comand in continuare produse pe care nu le pot gasi in magazinele fizice, dar atat cat pot sa cumpar ceea ce am nevoie, nu are rost sa fac o comanda online, doar de dragul unui castig de timp. Timp pe care, oricum il folosesc inutil pentru facebook, tiktok, youtube sau ceva bloguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.