Am renuntat la Facebook

Am folosit foarte mult reteaua de socializare Facebook, dar am ajuns intr-un punct in care nu ii mai vad rostul si utilitatea. Bine inteles, folosesc foarte mult Facebook-ul pentru proiectele personale, pentru dezvoltarea de afaceri, mai bine spus.

Sa incepem cu inceputul. Am inceput sa folosesc Facebook-ul acum multi ani. A fost foarte tare la inceput, mai ales ca treceam de la HI5 la Facebook, asa cum as trece acum de la o masina pe motorina din 2014 spre un Tesla, cam asa a fost schimbarea din momentul respectiv. Astazi, cu asa multe retele de socializare, schimbarea nu mai este asa de drastica, adica pentru un utilizator, schimbarea este banala, foarte naturala.

In cei cativa ani in care am fost activ pe Facebook mi-am dedicat timpul liber pentru diferite activitati precum: postatul de poze personale, comentarii, activitate in diferite grupuri si asa mai departe, nimic special. Am fost foarte multi ani doar un utilizator normal, fara sa fac ceva mai mult. Dar am ajuns intr-un moment in care mi-am spus ca nu mai are rost sa stau, pur si simplu oamenii au inceput sa posteze din ce in ce mai multe lucruri prostesti, sa existe conflicte mereu, sa am discutii cu apropiati de ce nu imi pun poze sau de ce imi pun anumite poze.

Mi-am dat seama ca Facebook-ul este un loc negativ. Eu nu am ce sa caut intr-un loc negativ. Asa ca, acum cateva luni am zis sa opresc putin activitatea de cont personal, adica am exclus de tot fiecare activitate care nu avea legatura cu folosirea serviciilor de publicitate oferite de Facebook. A fost una dintre cele mai bune alegeri facute anul trecut, iar acum urmeaza sa sterg cateva conturi de pe alte site-uri/aplicatii de socializare.

Ce am nevoie? Cam de nimic. O sa folosesc Whatsapp, este una dintre cele mai bune aplicatii posibile, o folosesc foarte des, atat cu familia, prietenii sau colegii de la munca. Iar legat de „lauda digitala”, adica poze din vacante, poze personale si alte chestii, prefer sa nu mai public nimic cu mine, cu viata mea privata si personala, este cea mai buna decizie posibila. Daca cineva este curios de viata mea, de ceea ce fac eu, il invit la mine si ii pot prezenta ceea ce am mai facut cu viata mea trista, unde am mai mers in vacante, ce realizari mai am si multe altele. Este the best option pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.